NASLOVNA / PREMIJERE / Kineski Exeed TX na sajmu u Frankfurtu

Kineski Exeed TX na sajmu u Frankfurtu

Kineski-Exeed-TX-1

Kineski Chery Automobile najavio je stvaranje novog brenda usmerenog na evropsko tržište pod nazivom Exeed, sa modelom prvencem TX SUV.

Novi Exeed TX debitovao je na Sajmu automobila u Frankfurtu, i postaće prvi Chery model koji će se nuditi na teritoriji Evrope.

Kineski-Exeed-TX-2

Exeed TX leži na potpuno novoj platformi specijalno razvijenoj za liniju novih modela i dizajniranoj da podrži električne pogone. Ovo znači hibride, plug-in hibride i kompletno električne automobile. Prvi model koji će se pojaviti biće plug-in hibridna varijanta, sa pogonom sastavljenim od 1.5-litarskog benzinca od 147 KS u kombinaciji sa električnim motorom od 114 KS. Exeed TX PHEV će imati pogon na sva četiri točka, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Iz Chery-ja tvrde da će novi SUV moći da od 0-100 km/h stigne za 6 sekundi, a da će brzina od 200 km/h biti maksimalna. Novi Exeed TX takođe moći će da pređe 70 km u potpuno električnom modu, sa brzinom od najviše 120 km/h. Punjenje baterije na 80 % trajaće svega 30 minuta, dok će kompletno punjenje sa kućnog punjača od 220V biti moguće za četiri sata.

Kineski-Exeed-TX-3

Da bi se pokazali kao ozbiljni igrači, Kinezi su se uortačili sa nekim zvučnim imenima što se tiče delova za novi model. Pogon na sva četiri točka na primer delo je Dana i BorgWarner, manuelni i menjač sa duplim kvačilom dolazi iz Getrag-a, Bosch će dostavljati 10-inčne infotainment sisteme.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply