NASLOVNA / PREMIJERE / Ford Focus dobija 4×4 pogon?

Ford Focus dobija 4×4 pogon?

ford focus rs

Focuus RS krenuće u prodaju 2016te, mešutim u poslednjem trenutku dolazimo do novih informacija. Naime, uprkos ranijim informacijama o pogonu na prednje točkove, novi focus RS posedovaće novorazvijeni pogon na sva četiri točka.

Tako bar piše Road&Track koji se poziva na insajderske izvore koji tvrde da će ovaj pogonski sklop sa sistemom Torque Vectoring na prednjoj i zadnjoj osovini poboljšati upravljivost automobila i doprineti sportskom osećaju na upravljaču.

Isti izvor navodi da će ovaj model pokretati 2,3 litarski 4-cilindrični EcoBoost pozajmljen iz novog Mustanga, koji će u Focusu RS razvijati snagu između 325 i 350KS, odnosno 239 – 257 kW, a dobre su šanse da će se ipak raditi o snazi bližoj gornjoj vrednosti.

Insajderi za sada nisu otkrili nikakve pojedinosti o prenosu, ali ranije glasine pominju ugradnju 6-stepenog ručnog menjača. Takođe, kupci mogu očekivati unapređenu verziju RevoKnuckle prednjeg vešanja i naravno, u odnosu na standardnu verziju, veće točkove i snažnije kočnice.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

3 KOMENTARI

  1. Kao što rekoh, 325-350KS+ ne ide baš sa prednjom vučom, tj. traži 4×4 da bi bio dobar…

  2. Da pardon, Golf R ne GTi.

  3. Ne treba mu 4×4, ali zadnja vuca bi zavrsila posao, iako se ne bih gadio ni sa 4×4 vucom. 🙂