NASLOVNA / HOT / Ford F-150 Raptor F-22 Concept

Ford F-150 Raptor F-22 Concept

Ford-F-150-Raptor-F-22-Concept-1

Ford je nedavno, specijalno za promociju američkih vazduhoplovnih snaga, napravio unikatni F-150 Raptor, posvećen borbenom avionu F-22.

Ako se i za jedan automobil može reći da je prava američka ikona, a da to nije Corvette ili neki od „muscle car“ predstavnika, onda je to pikap Ford F-150, a njegova ultimativna verzija Raptor san je mnogih ljubitelja V8 „grmljavine“ i off-road avantura.

Unapređena verzija od nedavno poseduje novi 3,5-litarski V6 EcoBoost turbo agregat, koji svakako nije toliko harizmatičan, ali nudi čak i veće performanse nego li 6,2-litarski V8 „atmosferac“. Ipak, da Ford nikako ne spava, pokazuje i najnoviji koncept koji stiže iz „plavog ovala“, a nosi naziv F-150 Raptor F-22 Concept.

Ford-F-150-Raptor-F-22-Concept-2

Ako iole pratite aeronautiku, a naročito borbene avione, onda dobro znate da je Raptor istovremeno i nadimak za američki „nevidljivi“ lovac F-22, koji je poslužio kao duhovna inspiracija Fordovom jedinstvenom konceptu, koji je nedavno prodat na AirVenture Oshkosh aukciji za impresivnih 300.000 dolara.

Ono po čemu se F-22 Concept razlikuje u odnosu na „obični“ Raptor jeste, pre svega, snaga budući da je iz V6 EcoBoost agregata sada „isceđeno“ čak 545 „konja“ (gotovo 100 KS više!), uz impresivnih 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta!

Modifikovano je i oslanjenje kako bi obezbedilo još bolje off-road sposobnosti, uz mogućnost podešavanja tvrdoće po želji, u zavisnosti da li se vozi po asfaltu ili van njega. Tu su i Alconove šestoklipne kočione čeljusti, sa novim „pločicama“ visoke zaustavne snage.

Ford-F-150-Raptor-F-22-Concept-3

U slučaju vožnje noću, od pomoći je svakako LED sistem osvetljenja, ukupne snage od 1,3 miliona kandela koji je „potpisala“ firma KC Hilites, dok se za audio zabavu pobrinuo Kicker sa sistemom snage 1500 vati! Pored neizbežnih omaža lovcu F-22 Raptor, ovaj F-150 se može pohvaliti i Borla izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, sa karbonskim završecima cevi.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply