NASLOVNA / HOT / Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrari-Portofino-1

Ovo je novi Ferrari Portofino, model za koji kompanija planira da će zameniti California T model.

Kabriolet sa tvrdim krovom pokreće 3.5-litarski V8 motor sa 592 KS koji od 0-100 km/h stiže za 3.5 sekundi. Motor je derivat onog koji se ugrađuje u California T, ali je tjunovan da razvija 40 KS više. Portofino-va maksimalna brzina određena je na 320 km/h, što je za nekoliko km/h više od prethodnika.

Ferrari-Portofino-2

Iz Ferrari-ja navode da je Portofino, koji je inače ime dobio po italijanskom selu, izgrađen na potpuno novoj šasiji koja je osetno lakša od one koju koristi California T, ali i značajno tvrđa i otpornija zahvaljujući novim proizvodnim tehnikama. Nije međutim navedeno koliko je tačno Portofino lakši od California-e.

Portofino ima Ferrarijev E-Diff 3 električni zadnji diferencijal i prvi je GT automobil u Ferrari-jevoj gami koji ima električno upravljanje. Novi model takođe ima i dual-coil oslanjanje koje poboljšava udobnost i kontrolu.

Ferrari-Portofino-3

Prednji deo automobila dobio je na agresivnosti ugrađivanjem velikog grila. Svetla su u obliku onih koje možemo da vidimo na 488 GTB, ali sa većim crnim kućištima. Otvori za vazduh sa strane svetala otvaraju se na prednje blatobrane.

Dimenzije vozila su generalno blago uvećane u odnosu na California model, tako da je Portofino 16mm duži i 28mm širi, mada treba reći i da je 4mm niži.

Ferrari-Portofino-4

Enterijer krasi redizajnirani i unapređeni infotainment sistem na ekranu osetljivom na dodir veličine 10.2 inča. Redizajnirana zaštita od vetra smanjuje protok vazduha u kabinu za 30% kada je krov podignut. Tvrdi krov može da se sastavi dok je vozilo u pokretu, ali Ferrari još uvek treba da objavi pri kojim brzinama.

Automobil će imati zvanično predstavljanje na Sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply