NASLOVNA / HOT / Ferrari P80/C – unikat napravljen samo za jednog vlasnika

Ferrari P80/C – unikat napravljen samo za jednog vlasnika

Ako ste prebogati VIP klijent koji može da plati milionski iznos, onda nije problem ni da vam Ferrari napravi unikatni sportski automobil kao što je ovaj P80/C.

ferrari p c  reveal pit rear

Ferrari nastavlja sa predstavljanjem unikatnih modela, razvijenih na osnovu postojećih modela, za ultrabogate VIP klijente koji žele da se razlikuju i da u svojoj kolekciji imaju „propetog konjića“ kojim se niko drugi na svetu ne može pohvaliti.

ferrari p c  reveal pit front

Pogledajte trailer za naš film “CARS – MEANING OF LIFE”

Tako je nastao P80/C, automobil namenjen za trkačku stazu, dakle, bez homologacije za redovni saobraćaj, baziran na modelu 488 GT3 (50 mm duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na 488 GTB), a kojem je VIP klijent želeo da „udahne“ duh prošlosti legendarnih modela Dino 206 S i 330 P3/P4.

ferrari p c  reveal hero rear

Kompletna karoserija automobila izrađena je od ugljeničnih vlakana, a prema rečima Ferrarijevih inženjera, budući da P80/C nije morao da se drži strogih FIA pravila GT3 klase, unapređena je i aerodinamika, sa rešenjima primenjenim u Formuli 1.

ferrari p c  reveal engine

Ferrari još uvek nije objavio podatke o performansama, ali se pretpostavlja da je pogonska jedinica 3,9-litarski V8 turbo motor, sličan kao i u 488 GT3, ali bez ograničenja. Poređenja radi, u 488 GTB ovaj motor oslobađa 670 konjskih snaga.

ferrari p c  reveal interior

Naravno, nije saopštena ni cena, ali već možete pretpostaviti da je ona milionska, budući da 488 GT3 košta oko 530.000 evra…

Izvor: Telegraf

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply