20/04/2024 12:50:38 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / Daihatsu Boon Sporza Limited

Daihatsu Boon Sporza Limited

Daihatsu-Boon-Sporza-1

U Daihatsu-u su pripremili niz vizuelnih poboljšanja za najnoviju generaciju Boon gradskog automobila, koji je kompletno redizajniran u aprilu prošle godine. Model Sporza Limited je kompletno fokusiran na estetiku, a bazira se na Boon Silk Top Trim Level.

Daihatsu-Boon-Sporza-2

Ako ime Sporza zvuči poznato, to je iz razloga što je sličan model baziran na Boon-u lansiran u januaru ove godine na salonu u Tokiju. Novi Sporza Limited debitovaće na Sajmu automobila u Tokiju kasnije ovog meseca.

Proizvođač će ponuditi automobil u dve varijante, zavisno od boje karoserije. Prva verzija je crvene boje sa crnim kontrastnim elementima, a druga je crne boje sa kontrastnim crvenim detaljima. Obe varijante dobijaju dve trake na haubi i krovu, u kombinaciji sa još jednom sa strane. Retrovizori, okviri svetala za maglu, ručke na vratima i gril su ofarbani u boji kontrastnoj u odnosu na onu u koju je ofarbana većina karoserije.

Daihatsu-Boon-Sporza-3

Za sada nema informacija da li je bilo ikakvih mehaničkih unapređenja, tako da automobil i dalje pokreće 1.0-litarski trocilindrični benzinac sa pogonom na prednje točkove, uparen sa petostepenim manuelnim menjačem, ili četvorostepenim automatskim.

Standardna oprema za Boon Sporza Limited podrazumeva LED dnevna svetla, 14-inčne alu točkove, svetla za maglu i 2WD sistem. Prodaja se u Japanu očekuje ubrzo nakon predstavljanja automobila na Sajmu u Tokiju.

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply