06/06/2020 12:04:54 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Da li je ovo Dacia Sandero Sport?

Da li je ovo Dacia Sandero Sport?

Od kako je rumunski brend krenuo u osvajanje tržišta Evrope mnogi su nalazili zamerke po pitanju stilskog dojma koji ostavlja a na čijem se poboljšanju izgleda vredo radi kod naših komšija.

 

dacia-sandero-sport

Rumunska Dacia je od početka svoje saradnje sa Renault grupom napravila pravi pogodak 2004. sa modelom Logan i od tada se nižu uspesi pa su Rumuni sada veoma blizu brojke od pola miliona prodatih automobila. Na kraju 2013. je ta cifra iznosila 429 540 prodatih vozila širom Evrope a i sveta.

 

dacia-dandero-sport-1-4

Dacia je u mnogome proširila i obogatila svoj asortiman ponude a zadržala nisku cenu što joj je glavna karakteristika. Ali ono što je falilo jeste sportska verzija nekog modela. Izgleda da je glavni kandidat za test-subjekat model Sandero sa petoro vrata.

 
Od Renault sportske RS divizije (RenaultSport) se očekuje da svojim partnerima obezbedi unapređenu šasiju za Sandero Sport varijantu. Naravno, biće botrebno ugraditi i žestok turbo motor, možda i sa nekom dizel varijantom, uz naravno i dalje nisku cenu.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

7 KOMENTARI

  1. Realno mislim da će im teško ići prodaja. Međutim ako je Kia mogla da zakotrlja Ceed GT, ko zna možda im i uspe.

  2. Mislim da ipak neće ovo ići… Sportska šasija i žestok turbo motor je može da male pare… A ako su iole malo veće, ko će da kupi dačiju kada može recio Clio Sport.

  3. Upravo. 🙂

  4. Mogu da naprave neki kompromis, malo slabiji model od Clia za pristupačniju cenu bi našao svoju klijentelu sigurno

  5. Realno ako naprave kompromis na Kliju ruše tržište i brend product poziciju za već postojećeg Klija. Kompanija ima svoju politiku road mapa za određenje modele, te ubacivanjem dodatnog modela kao pod kategoriju sjebalo bi im prodaju postojećeg…

  6. Govorite kao da ce sad odjednom napraviti bum i da se takmice u nekom premium segmentu. Ne verujem da ce biti blizu Klija ni po performansama ni po ceni tako da nece kvariti poziciju, jednostavno ce biti auto za one koji nemaju mogucnosti da uzmu Klija. Posto je novi Tvingo konstrukcijski totalno drugaciji i vise fenserski auto, Sandero ce da zauzme njegovu poziciju koja bi odgovarala konstrukcijski narednoj generaciji sportske verzije prethodne generacije Tvinga…

  7. Upravo to, moraju ga pozicionirati negde između da bi imao smisla.

Leave a Reply