21/09/2018 11:30:16 AM
NASLOVNA / HOT / Chevrolet Camaro GT4.R

Chevrolet Camaro GT4.R

Chevrolet-Camaro-GT4R-Price-1

Iz Chevrolet-a su potvrdili da će trkački Camaro GT4.R koštati 259.000 dolara.

Predstavljen ranije ove godine, GT4.R izrađen je u skladu sa GT4 propisima širom sveta i već je uspeo da se popne na pobedničko postolje na Pirelli World Challenge 2017 šampionatu i IMSA Continental Tire SportsCar Challenge Series 2017.

Chevrolet-Camaro-GT4R-Price-2

Za proizvodnju i prodaju Camaro GT4.R zadužen je Chevrolet-ov tehnički partner Pratt & Miller Engineering. U fabrici su uzeli standardni 6.2-litarski LT1 V8 motor iz Camaro SS-a i unapredili ga tako da ispunjava uslove za trke. Uz izmene motora, modifikovali su i šestostepeni sekvencijalni menjač.

Pored mehaničkih promena, trkački Camaro dobio je i novi aero body kit: šire prednje branike, produžetke haube, aerodinamične pragove i prednji deo zajedno sa vratima kreiranim od ugljeničnih vlakana. Takođe, tu su i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, prednji paneli i spliteri, od kojih svi nose GT4 specifikacije. Camaro GT4.R leži na setu 18-inčnih Forgeline točkova.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Volkswagen-Scirocco-1

Volkswagen kreće u ozbiljne rekonstrukcije

Nemački automobilski gigant Volkswagen se menja – kompanija je u četvrtak uveče potvrdila da će …

Leave a Reply