20/04/2024 12:51:38 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / Caterham Seven 420R Donington Edition

Caterham Seven 420R Donington Edition

Caterham-Seven-420R-Donington-Edition-1

Iako nije toliko popularna kao Silverstone, Donington trkačka staza spade u najpoznatije staze koje se koriste dan-danas u Britaniji. Ponovo otvorena 1977. godine, Doningtonska staza obeležava četrdesetu godišnjicu specijalnom verzijom Caterham-a 420R.

Specijalni model nosiće ime 420R Donington Edition, i biće baziran na Lotus Seven modelu. Biće u ponudi u standardnoj S3 ili opcionoj SV varijanti. Razlika je u suštini u tome što je SV verzija šira i duža od Caterham Seven šasije.

Caterham-Seven-420R-Donington-Edition-2

Biće proizvedeno svega 10 primeraka, a svi će biti sastavljeni u BookaTrack radionici u Donington Park-u. Svaki model imaće i ručno rađenu plaketu kao dokaz autentičnosti.
Caterham Seven 420R Donington Edition dolazi u bojama britanske zastave (vozilo je najvećim delom u plavoj boji, sa kontrastom u crvenim i belim trakama), sa LSD diferencijalom, 13-inčnim točkovima sa Avon ZZR gumama, novim amortizerima i oprugama, Superlight zaštitnim kavezom, posebnim oznakama, kao i 2,0 litarskim četvorocilidričnim Ford Duratec motorom sa 210KS i šestostepenim Sadev sekvencijalnim menjačem.

Što se tiče cene, Caterham nije dotičnu objavio, ali s obzirom da standardna verzija košta 27.995 funti, a da se ovde radi o vrlo ograničenoj seriji, predpostavlja se da će biti značajno viša od regularne.

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply