09/05/2021 11:36:50 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Cadillac CTS-V Glacier Metallic Edition

Cadillac CTS-V Glacier Metallic Edition

Cadillac-CT-V-Glacier-Metallic-Edition-1

Sledeće godine, Cadillac će proslaviti 115 godina postojanja. Henri Leland je bio mašinista i proizvođač oružja, i zamolili su ga da pomogne u likvidaciji propale auto komanije. Henri Ford kompanija je u stvari bila prvi Fordov pokušaj da proizvodi automobile, i to propali pokušaj. Leland je, međutim, video potencijal i šansu u propaloj kompaniji, tako da je rešio da kupi sve što je preostalo i da pokrene sopstvenu proizvodnju. Cadillac ga je učinio bogatim čovekom, a on je kasnije biznis prodao General Motors-u. Nekoliko godina nakon toga osnovao je novu kompaniju, Lincoln, koju je, igrom sudbine, kupio Henri Ford. Vek kasnije, Lincoln i Cadillac i dalje traju i proizvode odlične automobile.

U čast proslave 115 godina postojanja, Cadillac je najavio specijalni CTS-V na konferenciji za štampu. Glacier Metallic Edition edicija biće limitirana na tačno 115 primeraka, a svaki će biti ofarban u atraktivnu smoky gray sivu boju. Crvena Brembo klješta za kočnice i crne Recaro kašike su standardna oprema, a uz to se dobija i dvodnevni kurs u V Performance školi na Spring Mountain trkačkoj stazi. Svi mogući dodaci su takođe tu, uključujući i paket od ugljeničnih vlakana i luksuzni paket.

Cadillac-CT-V-Glacier-Metallic-Edition-2

Ovo znači da će sveki primerak imati panoramski krov, trozonsku klimu i Performance Data Recorder. Nakon snimanja najboljeg kruga na stazi na SD karticu, vlasnik dobija link za skidanje softvera od Cosworth-a. Ovaj omogućava da se vidi svaki aspekt motora tokom trke. Tu su i posebni visoko polirani 19-inčni točkovi, kao i motor od 430 KS i 854 Nm. Cena specijalne edicije iznosi 103.885 dolara.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply