15/11/2018 11:46:16 PM
NASLOVNA / AUTO SPORT / BMW M8 GTE

BMW M8 GTE

BMW-M8-GTE-1

GT trkački automobili su obično bazirani na modelima koji su u serijskoj proizvodnji. Takva situacija je i sa BMW M8 GTE. Razlika je, međutim, u tome što je BMW otkrio trkački model dotičnog, pre nego što je predstavio model za put.

Trkačka varijanta BMW M8 GTE trebalo bi da zameni M6 GTLM i Z4 GTE kao BMW-ove najbolje sportiste do sada, kao i da obeleži povratak na 24h Le Mana.

BMW-M8-GTE-2

Predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu, novi BMW M8 GTE pod haubom ima 4.0-litarski twin-turbo V8 baziran na motoru za serijsku proizvodnju i ograničen na 500 KS u skladu sa pravilima. Snaga se prenosi kroz sekvencijalni šestostepeni menjač.

Korišćenje ugljeničnih vlakana na karoseriji pomoglo je u smanjenju težine na sadašnjih 1.225 kg, što je za dobrih 25 kg manje od maksimale težine propisane pravilima, a to sa druge strane znači da će tim moći da manipuliše u tim okvirima kako bi što bolje pripremio vozilo za trke.

BMW-M8-GTE-3

M8 GTE učestvovaće na 24h Daytona na Floridi, na IMSA WeatherTech SportsCar šampionatu u Severnoj Americi i FIA World Endurance šampionatu u Evropi i svuda oko sveta. Na kraju, očekuje se i na 24h Le Mana.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Range-Rover-Sport-1

VIDEO: 2018 Range Rover Sport / Range Rover Sport P400e Plug-in Hybrid

Sem obnovljene standardne verzije i još jače sportske SVR varijante, Land Rover je modelsku godinu …

Leave a Reply