NASLOVNA / HOT / BMW Individual 760Li Inspired By Nautor’s Swan

BMW Individual 760Li Inspired By Nautor’s Swan

BMW-Individual-760Li-Nautor's-Swan-1

Da bi proslavili 25 godina BMW-ovih Individual proizvoda, nemački proizvođač je stupio u kontakt sa finskim brodogradilištem Nautor’s Swan kako bi zajedno stvorili specijalnu verziju M760Li xDrive V12 Excellence.

Početna tačka projekta, naravno, bio je automobil, koji nosi posebnu BMW Individual boju nazvanu Damask Red, dok je unutrašnjost u Merino koži u dva tona – smoke beloj i Criollo braon.

BMW-Individual-760Li-Nautor's-Swan-2

BMW je čak umotao A i B stubove u kožu, kao i trimove na sedištima, na vratima, i instrument tabli. Ovaj automobil je svakako jedan od najluksuznijih primeraka serije 7 čak i pre nego što je modifikovan u saradnji sa drugom kompanijom.

Klješta kočnica su iste boje kao i karoserija, i nose Swan-ov logo, a na prtljažniku se takođe može zapaziti strela finske kompanije, a koja se inače može videti samo na jahtama.

BMW-Individual-760Li-Nautor's-Swan-3

Za unutrašnjost, iz Nautor’s Swan su pripremili panele od tikovine sa vezovima ispunjenim finim slojem gume koja omogućava drvetu da se širi i skuplja u skladu sa promenama temperature, što je procedura koju primenjuju na jahtama. BMW je takođe dodao drvenu elemente povezane ugljeničnim vlaknima na pod automobila, koji je u alkantari smoke white boje.

Tu su i druge modifikacije poput pragova, patosnica, oznake finske kompanije ušivene u naslone za glavu i jastuke, zaštitu od sunca i na hrastove trimove na vozačevoj strani centralne konzole.

BMW-Individual-760Li-Nautor's-Swan-4

Pod haubom je 6,6 litarski V12 motor sa 448 kW/610KS i 800 Nm, u kombinaciji sa osmostepenom Steptronic Sport transmisijom, dok do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi.

BMW Individual M760Li inspired by Nautor’s Swan debitovaće sledeće nedelje na Sajmu automobila u Frankfurtu 12. septembra.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply