20/04/2024 12:23:37 AM
NASLOVNA / HOT / ATS GT

ATS GT

ATS-GT-1

ATS Automobili predstavili su svoj novi GT superautomobil za vreme Salon Prive-a u Velikoj Britaniji.

53 godina nakon što je kompanija prestala sa proizvodnjom automobila, ATS se vratio, sa limitiranom serijom superautomobila jednostavno nazvanog GT. Kompanija navodi da će napraviti svega 12 primeraka GT-a, a svaki će koštati 1.150.000 dolara.

ATS-GT-2

ATS GT izrađen je na osnovi od ugljeničnih vlakana, a pokretaće ga 3.8-litarski V8 twin-turbo motor, uparen sa sedmostepenim automatikom sa duplim kvačilom. Iako kompanija nije otkrila čiji pogon će koristiti, nije teško pogoditi o kome se radi jednostavno gledajući fotografije.

ATS-GT-3

Twin-turbo V8 razvija “standardnih” 650 KS, uz to da ATS nudi opcionu varijantu od 700 KS. U kombinaciji sa težinom od samo 1.300 kg, ATS GT stizaće od 0-100 km/h za ravno 3 sekunde, dok će do 200 stizati za 9.9 sekundi. Maksimalna brzina biće veća od 331 km/h.

Kabina je sva u Nubuck koži i ima ultra tanki TFT ekran, a mogu se primetiti i elementi od aluminijuma iza volana, centralne konzole i instrument table. ATS je dodao i Google-ov 3D navigacioni sistem sa full screen mapama i wireless punjenjem.

ATS-GT-4

Nova kompanija ATS Automobili podržana je od strane Daniele Maritan i Emanuele Bomboi-a, a sedište kompanije je u Torinu u Italiji.

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply