19/04/2024 11:06:29 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / Aston Martin proširio Vanquish Zagato porodicu

Aston Martin proširio Vanquish Zagato porodicu

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-4

Aston Martin je ekskluzivnu brojčano ograničenu Vanquish Zagato ediciju proširio s još dva karoserijska oblika, a ukupna produkcija sva četiri modela iznosi 325 primeraka.

Aston Martinova saradnja s čuvenom italijanskom kompanijom Zagato rezultirala je ekskluzivnom edicijom Coupe i Cabrio modela Vanquish koji će u oba karoserijska oblika biti ponuđen u 99 primeraka.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-5

Proširenje saradnje rezultiralo je i s dva nova karoserijska oblika (Speedster i Shooting Brake), a kupcima će biti ponuđeno 99 primeraka “lovačke” verzije Shooting Brake i samo 28 primeraka Speedstera koji u britanskoj automobilskoj kompaniji opisuju kao “hardcore” verziju Cabrio modela Vanquish Volante.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-1

S karakterističnim karoserijskim detaljima koji su godinama zaštitni znak Zagata, Speedster će do prvih kupaca stići početkom naredne godine, a u Aston Martinu kažu da su imena svih budućih vlasnika već poznata, jer je planirana produkcija uveliko rasprodata. U vazduhu ostaje pitanje: Zašto samo 28 primeraka?

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-2

Svi detalji četvrte karoserijske verzije Shooting Brake još uvek nisu otkriveni, ali se zna da će produženi ispupčeni krov biti napravljen od stakla, a treća vrata pokretaće elektromotori.

Aston-Martin-Vanquish-Zagato-3

Cela Zagato serija zasnovana je na modelu Vanquish S, što znači da je ispod prednjeg poklopca 6,0 litarski atmosferski V12 motor s 580KS i 630 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se distribuira preko 8-stepenog automatskog menjača Touchtronic III.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply