NASLOVNA / HOT / Anibal Icon – Superautomobil iz Kanade sa 920 konjskih snaga

Anibal Icon – Superautomobil iz Kanade sa 920 konjskih snaga

Anibal-Icon-1

Navodno do 100 kilometara na sat ubrzava za oko 2,4 sekunde

Kompanija Anibal Automotive iz Montreala, Kanade je već poznata po restilizovanju i modifikovanju automobila kompanije Porsche. Sada je ta firma pronašla način da ta znanja primeni na konstrukciju sopstvenog super automobila koji je nazvan Icon.

Ova “raketa” sa karoserijom izrađenom od ugljenikovih vlakana poseduje motor zapremine 3,8 litara koji je preuzet od modela Porsche 911 Turbo S, s tim što je on naštimovan tako da proizvodi 920 konjskih snaga. Anibal namerava da proizvede samo 50 ovakvih automobila, kojima će se pridružiti ograničena serija od još pet automobila malo oštrijeg dizajna koji će nositi oznaku “Drastic edition”.

Anibal-Icon-2

Icon ima zaista divlji dizajn koji seče kroz vazduh. Veliki otvori koji se nalaze sa obe strane nosa poseduju aktivne elemente koji se podešavaju radi bolje aerodinamike. Zadnje krilo je takođe podesivo kako bi se smanjo otpor vazduha. Da bi ostvario još jači utisak kada se pojavi, postaraće se vrata koja se otvaraju kao krila.

Anibal-Icon-3

Pomenuti motor se nalazi na sredini i šalje snagu na obe osovine. To ovom automobilu navodno omogućava da od 0 do 96 km/h ubrzava za 2,4 sekunde. Upravljanje bi trebalo da bude oštro i lako, zbog aktivnog vešanja i upravljanja na svim točkovima. Kočioni diskovi će biti izrađeni od mešavine ugljenikovih vlakana i keramike.

Izvor: Vrelegume.rs

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply