NASLOVNA / PREMIJERE / 2018 Toyota Century

2018 Toyota Century

Toyota-Century-1

Toyota je odvela Century u treću generaciju predstavivši novi model pre zvanične premijere zakazane za Sajam automobila u Tokiju.

Century je luksuzna limuzina velikih dimenzija koja je i dalje ograničena samo na japansko tržište. Dužina iznosi 5.335mm, širina 1.930mm, a visina 1.505mm.

Toyota-Century-2

Uprkos tome što je krasi klasični izgled, Toyota Century za 2018. godinu opremljena je najnovijim tehnologijama kojima raspolaže kompanija. Lista opreme je dugačka i tek treba da bude precizirana, ali podrazumeva između ostalog adaptivna projector LED svetla, specijalno tjunovano oslanjanje koje, u kombinaciji sa novim gumama, povećava udobnost automobila i umanjuje vibracije od neravnog puta, zatim tu je sistem za kontrolu buke, kao i Safety Sense P driver assistance oprema.

Toyota-Century-3

Unutrašnjost automobila prostranija je nego ikada pre, i dolazi sa velikim brojem gedžeta, uključujuči tu dva individualna zadnja sedišta koja se mogu kontrolisati preko velikog LCD panela smeštenog na centralnom naslonu za ruke. Putem displeja upravlja se klima uređajem i zvučnim sistemom, a za nešto više novca Toyota će ugraditi premijum audio sistem sa 20 zvučnika.

Toyota-Century-4

Drugi zanimljivi elementi enterijera su svetlo za čitanje, sto za pisanje, zabava za zadnja sedišta na ekranima, a za čitavu unutrašnjost korišćeni su visoko kvalitetni materijali kao što su koža i vuna.

Toyota-Century-5

Pod haubom Century ima hibridizovani 5.0-litarski V8 motor. Za sada nema tehničkih detalja što se tiče motora, ali proizvođač tvrdi da će se truditi da Century bude najmanji potrošač u svojoj klasi.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply