NASLOVNA / PREMIJERE / 2018 Toyota Century

2018 Toyota Century

Toyota-Century-1

Toyota je odvela Century u treću generaciju predstavivši novi model pre zvanične premijere zakazane za Sajam automobila u Tokiju.

Century je luksuzna limuzina velikih dimenzija koja je i dalje ograničena samo na japansko tržište. Dužina iznosi 5.335mm, širina 1.930mm, a visina 1.505mm.

Toyota-Century-2

Uprkos tome što je krasi klasični izgled, Toyota Century za 2018. godinu opremljena je najnovijim tehnologijama kojima raspolaže kompanija. Lista opreme je dugačka i tek treba da bude precizirana, ali podrazumeva između ostalog adaptivna projector LED svetla, specijalno tjunovano oslanjanje koje, u kombinaciji sa novim gumama, povećava udobnost automobila i umanjuje vibracije od neravnog puta, zatim tu je sistem za kontrolu buke, kao i Safety Sense P driver assistance oprema.

Toyota-Century-3

Unutrašnjost automobila prostranija je nego ikada pre, i dolazi sa velikim brojem gedžeta, uključujuči tu dva individualna zadnja sedišta koja se mogu kontrolisati preko velikog LCD panela smeštenog na centralnom naslonu za ruke. Putem displeja upravlja se klima uređajem i zvučnim sistemom, a za nešto više novca Toyota će ugraditi premijum audio sistem sa 20 zvučnika.

Toyota-Century-4

Drugi zanimljivi elementi enterijera su svetlo za čitanje, sto za pisanje, zabava za zadnja sedišta na ekranima, a za čitavu unutrašnjost korišćeni su visoko kvalitetni materijali kao što su koža i vuna.

Toyota-Century-5

Pod haubom Century ima hibridizovani 5.0-litarski V8 motor. Za sada nema tehničkih detalja što se tiče motora, ali proizvođač tvrdi da će se truditi da Century bude najmanji potrošač u svojoj klasi.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Daihatsu-Boon-Sporza-1

Daihatsu Boon Sporza Limited

U Daihatsu-u su pripremili niz vizuelnih poboljšanja za najnoviju generaciju Boon gradskog automobila, koji je …

Leave a Reply