19/04/2024 11:18:41 PM
NASLOVNA / PREMIJERE / 2018 Kia Sorento

2018 Kia Sorento

Kia-Sorento-1

Kia Sorento za 2018. godinu konačno stiže u Evropu, nakon što je ranije ove godine predstavljena u Južnoj Koreji.

Imaće sva poboljšanja koja su prikazana kad je automobil debitovao, koja, iako nisu preterano velika, čine da se SUV ističe više nego ranije.

Ove izmene podrazumevaju modifikovane prednje i zadnje branike, nova LED svetla napred i pozadi, tamni metalik gril, nove šare za alu točkove koji mogu da budu 17-inčni i 19-inčni, kao i dve nove boje – Rich Espresso i Gravity Blue.

Kia-Sorento-2

Unutra će osveženi Sorento dobiti više mekih materijala i kože nego ranije, novi volan, nove instrumente, kontrolu klime sa LCD ekranom, 8-inčni ekran osetljiv na dodir sa infotainment sistemom, navigacijom Apple CarPlay i Android Auto, kao i bežično punjenje smart telefona u okviru centralne konzole. Kupci takođe mogu da izaberu da dobiju i novi Harman/Kardon zvučni sistem, a mogu i da izaberu boju unutrašnjosti, između opcionih braon i svetlo sive (i ostalih standardnih).

Novi Sorento sada ima osmostepeni automatik što je novina, ali je dostupan samo za 2.2-litarski dizel motor koji je ranije imao šestostepeni automatik. U ovoj varijanti, vozačima su na raspolaganju četiri moda: Eco, Comfort, Sport i Smart.

Takođe, Kia-in sedmosed SUV po prvi put ima ADAS sisteme (Advanced Driver Assistance Systems), koji se bore protiv dekoncentrisane ili dremljive vožnje. Ukoliko sistem detektuje pad koncentracije, to će objaviti upozoravajućim zvukom, kao i grafičkom oznakom na instrument tabli. Tu su još i full LED svetla sa Dynamic Bending Light, High Beam Assist sistem, kao i Lane Keeping Assist sistem.

Kia-Sorento-3

Treba pomenuti i da se novi sportski GT Line Sorento pridružio ponudi. Ova varijanta ima još unapređenja, poput četiri LED svetala za maglu, crvenih kočionih klješta, kao i suptilne GT Line oznake. Dizel verzije imaju posebni izduvni sistem sa hromiranim duplim cevima. Unutra, Sorento GT Line ima crna kožna sedišta sa sivim šavovima, satin chrome elemente i GT Line ambleme.

Na evropsko tržište 2018 Sorento stiže u četvrom kvartalu, a biće prikazan i na Sajmu automobila u Frankfurtu.

PROČITAJ I OVO!

U pripremi nova Škoda Roadiaq

Ime naglašava avanturistički duh modernih istraživača, u skladu sa Škodinim trenutnim sloganom „Let´s Explore“. U …

Leave a Reply