NASLOVNA / HOT / Pagani Zonda Fantasma Evo

Pagani Zonda Fantasma Evo

Pagani-Zonda-Fantasma-Evo-1

Pagani je 2013. godine objavio da će prestati sa proizvodnjom Zondi, međutim, četiri godine kasnije, mala italijanska kompanija za proizvodnju superautomobila konstantno “izbacuje” nova vozila, jednostavno zbog velike potražnje. Poslednji primerak, Fantazma Evo, ipak nije nova Zonda. Automobil koristi šasiju broj 53, izrađenu 2005. godine, unapređenu prema modernim standardima. I zaista izgleda odlično.

Pagani-Zonda-Fantasma-Evo-2

Prema informacijama iz Motor 1, Zondin broj šasije 53 učestvovao je u saobraćajnoj nesreći početkom 2012., i bio je poslat nazad u Pagani-jevu fabriku kako bi bio popravljen i unapređen u verziju 760. Automobil je prošao brojne modifikacije; dobio je nove panele od ugljeničnih vlakana, poboljšana mu je aerodinamičnost, a uspeli su da izvuku i više snage iz legendarnog 7.3-litarskog V12 AMG-ovog motora. Tada su ga preimenovali u 760 SH (prema snazi motora i inicijalima vlasnika), a kasnije je dobio ime Fantasma (“Duh” na Italijanskom).

Pagani-Zonda-Fantasma-Evo-3

Pet godina kasnije, vlasnik je Fantasmu opet poslao u fabriku na novo unapređivanje, ovog puta u “Evo” verziju, gde je vozilo dobilo dodatna poboljšanja performansi, uključujući, verovali ili ne, manuelnu promenu brzina – dobio je šestostepeni manuelni menjač, baš kao Zonda Luisa Hamiltona.

Automobil je sada ofarban u impresivnu boju tamne višnje, na karoseriji se jasno vide elementi od ugljeničnih vlakana i zaista izgleda opasno.

PROČITAJ I OVO!

U Australiji počela proizvodnja Brabhama BT62

Kako piše portal Vrele Gume, predstavnici kompanije Brabham Automotive, potvrdili su da je u gradu …

Leave a Reply