NASLOVNA / HOT / Wey XEV concept

Wey XEV concept

Wey-XEV-Concept-4

Luksuzni brend Great Wall Motor-a Wey predstavio je svoj XEV koncept na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Wey-XEV-Concept-1

Model koji podseća na Tesla Model X je plug-in hibrid crossover koji karakterišu specifična svetla, vrata koja se otvaraju na gore i aerodinamični alu točkovi. Unikatni dizajn nastavlja se pozadi gde mogu da se zapaze zadnji branik sa otvorima za vazduh, veliki difuzor i posebno stilizovana zadnja svetla.

Iako iz Wey-a nije stiglo mnogo informacija što se tiče enterijera, zna se da u automobilu ima četiri individualna sedišta koja razdvaja centralna konzola.

Wey-XEV-Concept-3

U Wey-u su ostali nemi i što se tiče performansi, ali s obzirom da se zna da je koncept hybrid čiji pogon se sastoji od konvencionalnog motora koji pokreće prednje točkove i električnog koji je zadužen za zadnje, verovatno je da će se raditi o pristojnoj konjaži. Motor i elektromotor mogu da rade odvojeno jedan od drugog, a mogu i zajedno što crossover-u daje osećaj pogona na sva četiri točka.

Wey-XEV-Concept-2

Iz kompanije je stigla informacija da je koncept opremljen sistemom za autonomnu vožnju. Sistem koristi niz kamera i laserskih senzora da detektuje predmete u oblizini i omogući vozilu da ima driver assistance sisteme visoke tehnologije kao što su automatic cruise control, active lane change i druge.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply