03/03/2024 12:58:59 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / VW Up GTI koncept, podsetnik na prvi Golf GTI

VW Up GTI koncept, podsetnik na prvi Golf GTI

VW-UP!-GTI-1

U Volkswagenu su najavili da će još uvek konceptni model up! GTI svoje produkcijsko izdanje dobiti već naredne godine.

S namerom da podsete na osobine koje su karakterisale prvi legendarni Golf GTI, u Volkswagenu su predstavili predprodukcijski konceptni model up! GTI čija bi serijska proizvodnja trebala da počne u prvoj polovini naredne godine.

VW-UP!-GTI-2

GTI (Grand Turismo Injection) tretman u slaučaju najmanjeg Volkswagenovog modela uključuje trocilindarski litarski turbo benzinski TSI motor koji raspolaže sa 115 KS, što je pet konjskih snaga više od potencijala s kojim je 1976. godine raspolagao četverocilindarski atmosferski motor u Golfu GTI.

115 KS i 230 Nm najvećeg obrtnog momenta protiv sebe imaju 997 kilograma, a rezultat srazmere snage i mase učinio je da up! GTI od 0 do 100 km/h ubrza za 8,8 sekundi i stigne do 197 km/h maksimalne brzine. Poređenja radi, prvi Golf GTI do “stotke“ stiže za 9 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 182 km/h.

VW-UP!-GTI-3

Promene na karoseriji uključuju redizajnirane odbojnike, spojler na trećim vratima, dvobojne 17-inčne aluminijumske felne, karakteristične crvene GTI lajsne i crne aplikacije na bokovima. U odnosu na ostale up! modele, GTI je 15 milimetara bliži podlozi, a osnovno obeležje u unutrašnjosti bez sumnje je karakteristična karirana obloga sedišta koja godinama prati GTI Volkswagene.

Kada stigne u prodajne salone, up! GTI biće značajno jeftiniji od najnovijeg izdanja modela Polo s oznakom GTI. Do tada, publika će predprodukcijsko izdanje uživo moći videti na godišnjem VW GTI okupljanju pored austrijskog jezera Wörthersee.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply