28/05/2020 10:02:21 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / Volkswagen T-Roc teaser fotografije

Volkswagen T-Roc teaser fotografije

Volkswagen-T-Roc-teaser-1

Dugo čekanje na Volkswagenov T-Roc se bliži kraju; objavljene su teaser fotografije, a sam automobil biće premijerno predstavljen sledećeg meseca na sajmu automobila u Frankfurtu.

Volkswagen je objavio fotografije oficijelnih skica automobila na društvenim mrežama koje pokazuju izuzetno progresivan dizajn. T-Roc je inače zamišljen kao pandan SEAT-ovom Ateca, Nissan-ovom Juke i Audi-jevom Q2, a u Volskwagenovoj ponudi zauzeće mesto ispod Tiguana.

U Volkswagenu inače planiraju da 23. Avgusta u potpunosti prikažu izgled svog crossover-a. Za sada, gledajući teaser fotografije, može se videti da će se model za serijsku proizvodnju držati usko koncepta prikazanog na sajmu u Ženevi 2014. godine, sa LED svetlima integrisanim čitavom dužinom prednjeg grila. Zahvaljujući novom dizajnu i oštrijim crtama, razlikovaće se od Tiguan-a.

Volkswagen-T-Roc-teaser-2

T-Roc koristiće fleksibilnu MQB platformu tako da će puno toga moći da “pozajmi” od modela Polo i Golf, što opet znači da će kupcima na raspolaganju biti niz benzinaca i dizelaša sa turbo punjačima uparenih sa šestostepenim manuelnim ili DSG menjačima. Od benzinskih motora mogu se očekivati od osnovnog 1.0-litarskog tricilindričnog turbo motora sa oko 115 KS pa do 1.5-litarskog TSI EVO turbo sa 148 KS. Što se tiče dizelaša, u opciji će svakako biti 1.6 i 2.0-litarski TDI motori, sa rasponom konjskih snaga od 115 pa do 148.

Ipak, najviše sličnosti T-Roc imaće sa Audi Q2. U osnovi, T-Roc će verovatno biti vrlo slične dužine kao i Q2, nekih 4.2 metra, a širine 1.8 metara. Očekuje se međuosovinsko rastojanje od oko 2.6 metara što je slično Golf-ovoj hečbek varijanti.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply