NASLOVNA / HOT / (Video) Doviđenja VW CC, dobro došao VW Arteon

(Video) Doviđenja VW CC, dobro došao VW Arteon

Arteon, nova kupe limuzina koja je predstavljena na ženevskom auto-salonu zauzeće u gami Volkswagena poziciju iznad Passata.

VW Arteon

Automobil je postavljen na modularnu MQB mehaničku platformu. Dužina vozila je 4.862 mm, širina 1.871 mm, a visina 1.427 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.841 mm.

VW Arteon

U početku kupci će moći da biraju između šest benzinskih i dizel motora. Osnovnu verziju pogoniće 1.5 litarski TSI sa 150 ks, dok će 2.0 TSI biti dostupan u dve varijante – sa 190 ks i 280 ks.

Što se dizelaša tiče, na raspolaganju su tri opcije 2.0 TDI motora. Najslabija jedinica proizvodi 150 ks, zatim sledi agregat od 190 ks, a u vrhu dizel ponude je motor sa 240 konjskih snaga.

VW Arteon

Najslabiji benzinac, kao i dizelaši od 150 i 190 ks, standardno se isporučuju sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Ostali modeli imaju sedmostepene automatizovane menjače sa duplim kvačilom.

Najjači benzinac i dizelaš dostupni su isključivo sa pogonom na sva 4 točka.

VW Arteon-4

Unutrašnjost automobila podseća na poslednju generaciju Passata, uz neke inovacije poput novog ekrana multimedijalnog sistema, koji je dostupan u veličinama od 6,5 do 9,2 inča.

U Volkswagenu očekuju da bi Arteon mogao da privuče deo kupaca koji bi rado u svojoj garaži videli BMW Serije 4 Gran Coupe ili Audi A5 Sportback, ali su im ti modeli preskupi.

VW Arteon

Cena za sada nije saopštena, ali očekuje se da će Arteon biti nešto skuplji od Passata.

Izvor: B92.rs

PROČITAJ I OVO!

“Građansko hapšenje”: Nema saobraćajca? Nema veze, tu je biciklista VIDEO

Svakodnevno smo svedoci brojnih saobraćajnih prekršaja koje čine vozači kada se uvere da u blizini …

Leave a Reply