NASLOVNA / KONCEPTI / Volkswagen Passat GT

Volkswagen Passat GT

Volkswagen-Passat-GT-1

Kada je Volkswagen otkrio Passat GT concept 2016. godine na sajmu automobila u Los Anđelesu, delovalo je kao da je model gotovo spreman za proizvodnju. Izgleda da to nije bilo daleko od istine.

Passat GT će od koncepta do serijske proizvodnje doći za nekoliko meseci, kako kažu iz Volkswagena. Biće u ponudi za modelsku 2018 godinu i spreman za prodaju, ali se datum oficijelne premijere i dalje drži u tajnosti.

Volkswagen-Passat-GT-2

Postoji niz elemenata na GT Passat-u koji su inspirisani Golf GTI detaljima. Ima crvene trake iznad i ispod crnog grila, crne trimove koji se pružaju čitavim automobilom, retrovizorima i krovom, klješta kočnica su crvena, a ima i sportski otvor izduvnog sistema. Za 0.6 inča bliže je zemlji od standardnog Passat-a.

Enterijer krase trimovi od ugljeničnih vlakana na vratima i instrument tabli, piano black trim na centralnoj konzoli, sportska sedišta rock a gray and black motif sa kontrastnim šavovima.

Volkswagen-Passat-GT-3

Ispod haube je VR6 motor, koji je kao V6 ali ima uži ugao između dva cilindra. Razvija 280 KS i 350 Nm. Pogon će biti na prednje točkove, a cena po kojoj će moći da se dobije prema nekim izvorima iznosiće 30.000 dolara.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply