NASLOVNA / KONCEPTI / Volkswagen Golf karavan sa čak 300KS

Volkswagen Golf karavan sa čak 300KS

Najsnažniji serijski Golf karavan imaće premijeru u Decembru ove godine, na auto-salonu u Esenu, a u prodajne salone trebalo bi da stigne 2015. godine. Volkswagen Golf R Variant preuzeo je dizajn prednjeg dela od Golfa R hečbeka koji je predstavljen 2013.

golf-karavan

Automobil ima spušteno, sportsko oslanjanje i poboljšane aerodinamičke karakteristike u odnosu na standardni karavan, a na zadnjem delu nalazi se prepoznatljivi difuzor i dva para hromiranih izduvnih cevi. Od hečbeka je preuzet i četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac koji proizvodi 300 ks (221 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga će se prenositi na sva 4 točka pomoću 4MOTION sistema i standardnog šestobrzinskog manuelnog menjača, dok će kao opcija biti dostupan šestostepeni DSG menjač sa duplim kvačilom.

Golf R u hečbek verziji do stotke stiže za 4,9 s, kada je opremljen DSG transmisijom, dok mu je za ubrzanje 0 do 100 km/h u varijanti sa manuelnim menjačam potrebno 5,1. Očekuje se da će rezultati karavan modela biti za par desetinki lošiji, s obzirom da će automobil biti nešto teži. I cena bi trebalo da bude nešto viša od standardnog Golfa R koji u Nemačkoj košta od 38.325 evra.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply