NASLOVNA / KONCEPTI / Volkswagen Gen.E concept

Volkswagen Gen.E concept

Volkswagen-Gen.E-Concept-1

Već je poznato da će Volkswagen u narednom periodu predstaviti više hibridnih i električnih automobila, sve kako bi što pre iza sebe ostavio Dieselgate skandal.Još ranije je najavljeno više električnih modela, nova platforma MEB (Modular Electric Platform), a prikazano je i više koncept vozila (I.D., I.D. Buzz i I.D. Crozz).

Ipak, najveću pažnju javnosti je privukla najava da će njihovi električni modeli nove generacije imati sličnu cenu kao i vozila sa konvencionalnim motorima.

To je uostalom pre nekoliko meseci na sajmu u Šangaju potvrdio i prvi čovek Volkswagena za razvoj električnih vozila Christian Senger, kada izjavio da je ostvaren veoma značajan napredak u cilju smanjenja cena takvih vozila.

Volkswagen-Gen.E-Concept-2

Prvi serijski električni Volkswagen nove generacije se očekuje 2020. godine, a da sve ide u tom pravcu pokazuje i ova najnovija studija iz Volkswagena.

Volkswagen je naime bez neke velike pompe predstavio Gen.E research prototype, kao najavu svoje električne budućnosti, a možda i kao najavu za Golf nove generacije.Za sada je poznato da vozilo sa jednim punjenjem baterija ima autonomiju od najmanje 400 km, kao i da će moći da se puni kod kuće ili na ultra brzim DC javnim punjačima.

Takođe, Volkswagen navodi da su saradnji sa partnerima razvija i mobilne robote za punjenje koji će se koristiti za punjenje vozila u podzemnim gražama.

Volkswagen-Gen.E-Concept-3

Gen.E je napravljen na laganoj arhitekturi dizajniranoj da pruži maksimalnu bezbednost kod sudara (uključujući baterije), a tu su i LED dnevna svetla u C obliku, radari, kamera na vetrobranu, polu-automatska funkcija vožnje i gullwing vrata.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply