NASLOVNA / KONCEPTI / [Video] TRION NEMESIS superspotski automboil od 2000 KS

[Video] TRION NEMESIS superspotski automboil od 2000 KS

Upravo je izašao video za superautomobil nazvan Nemesis, koji je trebalo da bude prikazan 2016te godine. Cela “skalamerija” dolazi iz Amerike i specifičan je po tome što se proizvođač poziva na to da će Nemesis “pobediti” Bugatti Veyron i da će raspolagati sa više snage od Koenigsegga. Po sadašnjim informacijama, Nemesis će pokretati twin-turbo V8 motor sa “više od 2000KS”, u kombinaciji sa osmostepenom sekvencijanom transmisijom. Do stotke će ubrzavati sa samo 2,8 sekunde, dok bi maksimalna brzina iznosila 450 km/h.

Ako se na to doda i projektovana cena od oko 2.2 milona dolara jasno je da će konkurencija imati mali problem. Zašto mali. Koliko god da su performanse na papiru jasne, jasno je i to da Trion nije toliko poznat Brend, kao što je Bugatti ili Koenigsegg. Bilo kako bilo, 2.8 sekunde to stotke deluje i više nego impresivno.

trion_nemesis_01

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

audi s5 na struju

Morate pogledati: AUDI S5 na struju

Kada je izašao iz fabrike, Audijev S5 je bio sve samo ne dosadan. Danas je …