NASLOVNA / KONCEPTI / Video: Snimljen Tesla Model X u Kaliforniji

Video: Snimljen Tesla Model X u Kaliforniji

tesla-Model-X

Upravo je snimljen Tesla Model X u Kaliforniji, čije zvanično predstavljanje možemo da očekujemo u trećem kvartalu ove godine. Kako bi popunili rupe u ponudi, tj. kako bi imali celu ponudu, pored aktuelnog modela S, ovaj poznati Kalifornijski proizvođač elektro automobila, rešio je da proširi ponudu i zabeleži veži profit. Pored luksuzne limuzine, sportskog modela, Tesli nije preostalo mnogo, sem da izađe na tržište sa SUV vozilom kodnog imena „Model X“.

Tesla je ovaj model predstavio još 2012te godine sa specifikacijom koja se do danas i nije nešto mnogo izmenila. Naime, obećane da će pogon biti na sva četiri točka je ispunjen, ali i kontraverzna ideja oko vrata koja se otvaraju kao krila jedne ptice, gde je i tehnologija nazvana „Falcon Wings – Krila sokola“.

“Ovakav sistem otvaranja vrata omogućava lakši pristup trećem redu sedišta, čak i na uskim parking mestima”, objašnjavaju u Tesla Motorsu. “Model X je vozilo za prevoz 7 osoba koje u sebi kombinuje prostranost i funkcionalnost sa karakteristikama SUV automobila”, kažu u toj kompaniji.

Kada je reč o pogonu, iz Tesla Motorsa saopštili su da će Model X biti dostupan sa istim konfiguracijama koje u ponudi ima limuzina Tesla S. Osnovna verzija biće opremljena baterijama od 60 kWh a elektromotor će proizvoditi 380 KS. U ponudi će biti i model iste snage, ali sa kapacitetom baterija od 85 kWh, koji će vlasnicima omogućiti veću autonomiju kretanja.

Za one kupce koji žele top-model, na raspolaganju će biti verzija 85 kWh Performance sa dva elektromotora koji razvijaju 691 KS i pogonom na sva 4 točka. Bilo kako bilo, moramo odati priznane Tesli na trudu i volji da istraje na ovom ne toliko velikom, i trenutno ne toliko popularnom tržištu automobila.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …