29/02/2020 12:51:44 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Novi BMW M5 za dve nedelje

VIDEO: Novi BMW M5 za dve nedelje

Novi BMW F90 M5 samo što nije stigao. Nakon nekoliko teasera sa vožnjom prototipa i teškom kamuflažom, BMW M je sada spreman da nam prikaže svoj najnapredniji M do sada. Prema nekim izvorima, F90 M5 je na nekih dve nedelje od svog prvog prikazivanja, a samo nekoliko dana pre velike premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu.

BMW-M5-2018-1

Iako nema još uvek pouzdanih informacija, prilično je verovatno da će novi M5 imati 591 KS, i da će imati sedmostepenu transmisiju sa duplim kvačilom, a ne osmostepeni M automatic. Šestostepeni manuelni menjač, koliko saznajemo, više nije u igri.

BMW-M5-2018-2

Takođe, po prvi put ikada M5 sportski sedan biće dostupan sa M xDrive i pogonom na sva četiri točka. M x Drive sistem omogućuje prebacivanje pogona na prednje točkove u situacijama kada zadnji točkovi ne mogu da pokreću vozilo. Vozač može da bira između pet različitih konfiguracija koje se baziraju na kombinacijama DSC modova (DSC on, MDM, DSC off) i M xDrive modove (4WD, 4WD Sport, 2WD).

BMW-M5-2018-3

Novi M5 će zadržati neke individualne elemente koji se već mogu videti na sadašnjoj generaciji M5, a tiču se upravljanja, motora, oslanjanja i brzine menjanja brzina.

Iz BMW-a kažu da će novi M5 od 0-100 km/h stizati za manje od 3.5 sekundi, kada je Launch Control funkcija aktivirana.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply