NASLOVNA / KONCEPTI / Uskoro serijski Infiniti Emerg-E

Uskoro serijski Infiniti Emerg-E

Koncept Emerg-E, odnosno Infinitijeva studija električnog sportskog automobila, predstavljena je još 2012. na tadašnjem ženevskom auto salonu, a prema poslednjim saznanjima u Nissanu razmišljaju o njegovoj serijskoj verziji.

 

infiniti e 1

Konkretnije, Andy Palmer, Nissanov izvršni potpredsednik, u svom poslednjem intervjuu je izjavio da u “srednjoročnim planovima postoji prostor za tzv. halo automobil poput modela Emerg-E”. Takođe je dodao da se “o dizajnu još može razgovarati”, ali “u Nissanovoj budućnosti svakako možemo očekivati model takve prirode”.

 

infiniti e 11

Palmer nije želeo da ulazi u detalje, ali je rekao da će automobil morati da bude “progresivan” i da će ga pokretati hibridni pogonski sklop. Podsetimo, ženevski koncept je pokretao hibridni pogon sa Lotusovim benzinskim 1,2 litarskim 3-cilindričnim motorom snage od 35 kW (48KS) kao generatorom električne energije. Tu su i litijum-jonske baterije i dva električna motora, svaki snage od 150 kW, odnosno 204KS. Pogon je izveden na zadnje točkove, a snaga i moment se na njih prenose putem 1-stepenog prenosa.

 

 

Emerg-E je u koncept obliku je imao autonomiju od oko 550 km i težinu od oko 1600 kg, ali se veruje da bi serijska verzija na kraju mogla da se pohvali osetno boljim rezultatima. Raniji izveštaji su pominjali očekivanu cenu od oko 150.000 do 200.000 evra, ali o tome je verovatno još prerano da se govori.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply