NASLOVNA / KONCEPTI / Uskoro predstavljanje McLaren 720S

Uskoro predstavljanje McLaren 720S

mclaren 720s

McLaren će po ranijim najavama svoj novi model 720S široj javnosti predstaviti na ovogodišnjem sajmu autombila u Ženevi, ali zahvaljujući ovoj slici sa interne prezentacije za bogate klijente već sada možemo da vidimo kako će ovaj sportista izgledati.

Autromobil nasleđuje model 650S, razvijen je pod kodnom oznakom P14 ali bi njegovo zvanično ime navodno trebalo da bude McLaren 720S. Broj u imenu nagoveštava da će twin-turbo V8 motor raspolagati sa 720KS, a u pitanju je navodno 4,0 litarski agregat (unapređena verzija postojećeg 3,8 litarskog motora sa povećanom zapreminom). Takođe, kasnije bi mogla da se poajvi i hibridna verzija sa još više snage.

Treba podsetiti da je McLaren nedavno najavio da će P14 / 720S ponuditi značajno unapređenje aerodinamičkih karakteristika u odnosu na svog prethodnika, kao i da će dobiti aktivno zadnje krilo s funkcijom vazdušnne kočnice.

Na kraju, najavljuje se i modifikovana karbonska šasija Monocage II, pa će samo zahvaljujući njoj težina automobila biti manja za nekih 20 kg.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Tesla ima spreman dizajn za auto-podmornicu

Na godišnjem sastanku deoničara kompanije Tesla, koja je održana juče, Ilon Mask je odgovarao na …

Leave a Reply