NASLOVNA / KONCEPTI / Udarna vest! Uskoro Alfa Romeo 6C

Udarna vest! Uskoro Alfa Romeo 6C

alfa-romeo-6c

Izbacivanjem modela 4C, Alfa Romeo je vratio staru slavu svojim okorelim sledbenicima, i ulila se nova nada sa kojom brend nastavlja lozu sportskih automobila. Po svemu sudeći Alfa Romeo tu neće stati te se uskoro, tačnije 2016te očekuje naslednih legendarnog 6C modela, koji će nositi, logično, isti naziv.

 

Prvobitni Alfa Romeo 6C proizvodio se između 1929te i 1954te, dok će novi model, po navodima Auto Express-a ugledati svetlost dana 2016te. Po neimenovanim izvorima pomenute medijske kuće, 6C će udariti na polje Jaguar F-Type modela, dok će cela platforma nove Alfe biti bazirana na Maserati Alfieri modelu, čila platforma se ujedno koristi i kod Ghibli sedan modela.

 

Kako je i 4C nastao u saradnji ove dve sestre firme, i kako je 4C uspešno započeo svoje putovanje u svetu automobilizma, duboko verujemo da će 6C krenuti istim stopama, kao i njegov mlađi brat.
Kako Auto Express navodi Alfa Romeo neće samo pozajmiti platformu, nego i 3.0 twin-turbo V6 motor koji se sada nalazi na Maserati Ghibli modelu. Ovom konfiguracijom nova Alfa 6C izbacivaće između 480 i 520KS. Uzevši u obzir ovaj podatak, Alfa Romeo 6C bi mogla opasno da ugrozi poziciju F-Type modela, ali i Porše-a 911Turbo uz samo malo igranja sa cenom na tržištu.

 

Uzbudljiva vest – ali nemojte se mnogo uzbuđivati! Kako pomenuta vest dolazi od strane samo jednog (veoma poznatog) medija, treba je uzeti sa rezervom. Vreme će pokazati.

 

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply