NASLOVNA / KONCEPTI / U kompaniju Rimac Automobili stiže investicija od 150 miliona evra

U kompaniju Rimac Automobili stiže investicija od 150 miliona evra

U zagrebačkom hotelu Esplanade je održan skup Croatia E-mobility Forum u organizaciji Jutarnjeg lista i Američke privredne komore u Hrvatskoj.

Rimac

Uvodni govornik ovog događanja je bio Mate Rimac, čija kompanija Rimac Automobili je proteklih godina bila zaslužna za veće investicije od ostatka hrvatskog startup tržišta, zaključivši poslednju rundu investiranja ulaskom Porschea u vlasničku strukturu kompanije. Tada su Rimac Automobili nemačkom legendarnom proizvođaču prodali 10% učešća za 18,7 miliona evra. Ipak, ovaj iznos je “kikiriki” u odnosu na ono što kompanija iz Svete Nedjelje priprema za ovu godinu.

Kroz nekoliko nedelja bi naime trebalo da bude objavljena velika vest o ulasku još jednog zvučnog imena u Rimac Automobile, i to u obliku nove velike investicije. Uskoro će ova kompanija zaključiti rundu C finansiranja na tržištu kapitala – a prema prikazanim podacima trebalo bi da se radi o iznosu od čak oko 150 miliona evra. Mate Rimac nije mogao da govori o detaljima dok saradnja ne bude realizovana, ali je obećao okupljenima da će u narednim nedeljama javnost saznati više o ovom poslu.

Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply