21/09/2023 12:12:36 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Tesla ima spreman dizajn za auto-podmornicu

Tesla ima spreman dizajn za auto-podmornicu

Na godišnjem sastanku deoničara kompanije Tesla, koja je održana juče, Ilon Mask je odgovarao na pitanja. Među standardnim pitanjima o novim modelima (prototipu električnog pikapa, Model-u Y, Class 8 polu-kamionu…), pojavilo se jedno veoma interesantno pitanje i, slobodno možemo da kažemo, još interesantniji odgovor.

lotus esprit

Pitanje je glasilo da li Tesla planira izgradnju vodenog automobila – odnosno automobila koji bi mogao da se vozi po putevima, a zatim da siđe u vodu i vozi se kao čamac. Ispostavilo se da u kompaniji rade na nečem još zanimljivijem – električnoj auto-podmornici, kao i da već postoji kompletan dizajn za nju.

Ceo taj projekat inspirisan je specijalnim Lotus Esprit automobilom podmornicom, koji je prikazan u Džems Bond filmu „Špijun koji me je voleo“. Vlasnik tog originalnog automobila je Ilon Mask i za njega je bio izazov da vidi da li je moguće napraviti funkcionalnu verziju istog.

U odgovoru na pitanje on je naglasio da je tehnički moguće napraviti auto-podmornicu na električni pogon, ali da bi tržište za takav proizvod bilo suviše malo. Ipak, u svom maniru ostavio je otvorenu mogućnost da u nekom trenutku možda i zaista napravi takav automobil.

Izvor: PCpress.rs

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply