13/06/2024 12:49:05 AM
NASLOVNA / HOT / Špijunske slike novog Audi A6

Špijunske slike novog Audi A6

Audi A6 nove generacije je ovih dana uslikan tokom testiranja, koji bi po ranijim najavama trebalo da dobije izgled inspirisan Audijevim Prologue konceptom.

Audi A6, koncept, spijunske slike, 2017

Audijev šef dizajna Marc Lichte je tim konceptom (predstavljen krajem 2014. godine na sajmu u Los Anđelesu) najavio izmenjeni dizajnerski rečnik kompanije koji će pre novog A6 biti primenjen na novom A8.

Kako bilo, sem novog A8, stižu nam i novi A6 i A7, pri čemu će nova generacija A6-ice koristiti MLB Evo platformu, što takođe znači i smanjenje težine vozila (za oko 100 kg).

Pored upadljivijeg dizajna i manje mase, novi A6 (interne oznake C8) će karakterisati i nešto veće dimenzije, veća ekonomičnost, snažniji motori, prostraniji i komforniji enterijer (sa Audijevim virtuelnim kokpitom), veći prtljažnik, kao i bogatija oprema koja između ostalog uključuje brojne sisteme za asistenciju vozaču. Po nekim ranijim najavama očekuju se sistem (polu)autonomne vožnje, vazdušno oslanjanje, Magic Ride sistem sa kamerom koja skenira put ispred vozila, opciona laserska prednja svetla, opciona OLED zadnja svetla, Matrix svetla…

Što se game motora tiče, osnovu će činiti 2,0 litarski četvorocilindrični benzinski i dizel turbo motori (pominje se i električni turbo), kao i šestocilindrični agregati i plug-in hybrid verzije.

Sem sedana, novi A6 će se opet nuditi i kao karavanski Avant na čijoj bazi će se nuditi i (pro)terenski A6 Allroad Qauttro.

Kako stvari sada stoje, novi Audi A8 možemo očekivati u septembru ove godine na sajmu u Frankfurtu, dok novi A7 i A6 stižu 2018.

Izvor: www.Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply