NASLOVNA / KONCEPTI / Snimljena druga generacija Porsche Panamera

Snimljena druga generacija Porsche Panamera

porsche panamera pp

Po svemu sudeći nova Porsche Panamera biće prikazana ove godine. Porsche je i više nego ozbiljno pristupio pripremanju druge generacije svoje limuzine koja bi na tržištu trebalo da se pojavi sledeće godine. Uporedimo li najnovije špijunske slike sa onima od pre godinu dana kada je Panamera takođe uhvaćena na snegu videćemo nekoliko značajnih promena.

porsche panamera p

Druga generacija Porsche Panamere dakle odrađuje još jedno zimsko testiranje negde na snegom okovanom severu Evrope. Test primerak se od onoga od prošle godine razlikuje po nekoliko detalja. Jasno je vidljivo da će nova generacija Panamere imati nešto duži i niži prednji kraj, a niža je i linija krova pozadi.

Puno je tu detalja koji podsećaju na aktuelne 911 modele, a onaj najuočljiviji su dnevna LED svetla. Kada smo već kod LED svetala prednji svetlosni sklopovi su prekopirani sa crossovera Macan i Cayenne. Ono što na žalost ne vidimo jeste putnička kabina koja bi trebalo da bude još jedan korak napred. Očekuje se manje prekidača na centralnoj konzoli i ekran osetljiv na dodir koji će preuzeti njihovu funkciju.

Već dugo znamo da će nova Panamera biti zasnovana na novoj MSB platformi. Zahvaljujući aluminijumu ona će biti i znatno lakša nego aktuelni primerak. Za pokretanje nove generacije brinuće se turbinom potpomognuti benzinci i dizelaši, a najsnažniji primerak će verovatno pokretati 4,8 litarski V8 biturbo sa 600KS. Ne smemo zaboraviti ni hibridnu varijantu koja će dobiti potpuno novi hibridni sklop.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply