NASLOVNA / KONCEPTI / SCG003S na sajmu automobila u Ženevi

SCG003S na sajmu automobila u Ženevi

Kompanija SCG se polako priprema za predstavljanje produkcijske verzije superautomobila SCG003S na Sajmu automobila u Ženevi sledeće godine, a sada je objavila zvanične fotografije.

Nakon niza teasera, kompanija Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) je konačno objavila zvanične fotografije svog produkcijskog automobila. SCG003S će doživeti svoju svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2017. godine, a ima poboljšani dizajn u odnosu na prototip koji je viđen nešto ranije.

keating-burus-2

SCG003S je pozajmio neke karakteristike od svog brata namenjenog za trke. Oznaka S znači “stradale” i odnosi se na drumsku verziju, dok oznaka C predstavlja “Competizione”, odnosno verziju sa specifikacijama za staze.

keating-burus-3

Automobil pokreće 4,4 litarski V8 motor, koji razvija 750KS, a to je dovoljno za maksimalnu brzinu od 350 km/h. SCG je obećao da će njegov automobil biti najbrži u krivinama od svih ostalih koji su na tržištu. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno manje od tri sekunde.

keating-burus-5

Automobil će se ručno proizvoditi u Italiji, a karoserija će biti u potpunosti napravljena od ugljeničnih vlakana. Osim snažnog motora, aerodinamični dizajn će omogućiti vrhunske performanse.

Ograničena proizvodnja počinje sledećeg leta, a informacija o ceni za sada nema.

Izvor: Klix.ba

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply