NASLOVNA / KONCEPTI / Porsche Panamera u kupe varijanti

Porsche Panamera u kupe varijanti

Plan proširenja kompanije Porsche bi mogao da podrazumeva i model Panamera u verzijama sa troja vrata. Takvi modeli bi predstavljali konkurenciju modelima Mercedes S-Klase i BMW Serije 8. Takođe, time bi porasla i ukupna prodaja Porsche automobila.

porsche panamera coupe

Kako prenosi magazin Autocar, Panamera kupe i kabriolet bi mogli da stignu na tržište već sledeće godine. Ali šta na to kažu zvaničnici nemačkog proizvođača automobila? Šef dizajna Majkl Mauer je rekao da je tako nešto izvodljivo, ali je naveo da ne može ni da demantuje, ali ni da potvrdi da su takvi automobili u planu.

“Za mene kao dizajnera ne postoje granice koje ne mogu da dostignem ili pređem”, rekao je on. “Verijem da je uloga dizajn tima da uradi skice i crteže svakog potencijalnog modela. Prema tome, ako neko budeo pokrenuo taj projekat, mi smo spremni. Ali ne mogu da potvrdim da su takvi automobili u planu, bar za sada. Nije moje mesto, ni uloga da najavljujem nove automobile”, dodao je Mauer.

Naime, kako se navodi u spekulacijama, te “kraće” verzije modela Panamera bi mogle da odbace ime Panamera i da preuzmu neku drugu nomenklaturu. Neke od pogonskih jedinica bi bile preuzete sa modela današnjeg modela, a verovatno će se u ponudi naći i PHEV.

I ranije se spekulisalo o ovakvim verzijama modela Panamera. Prema tome, sve dok ne stigne zvanična potvrda, ove navode moramo uzeti sa dozom sumnje.

Izvor: Vrelegume.rs

Render: Autocar.co.uk

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply