NASLOVNA / KONCEPTI / Polaris Slingshot motocikl-automobil sa tri točka

Polaris Slingshot motocikl-automobil sa tri točka

Polaris Slingshot je ugledao svetlost dana pre nekoliko meseci, međutim sad je dostupan u potpunosti i poznati su svi detalji. Prednji deo pomalo podseća na T-Rex-a, međutim više vuče na KTM X-BOW. Što na kraju ima i logike jer je Polaris Slingshot, kao X-BOW, napravljen od strane proizvođača motocikala.

 

polaris_slingshot_1

Ovaj motor-automobil sa tri točka gura 2.4 litra GM Ecotec motor od 173KS, kada se na to doda njegova veoma mala masa onda je jasno da je reč o pravoj trkačkoj mašini neverovatno zabavnoj za vožnju. Pogledajte video koji sve objašnjava.

 

 

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

7 KOMENTARI

  1. Ne sviđa mi se motorizacija, ali izgleda dobro

  2. Sa težinom od 771kg mora da leti. Po meni malo je nelogičan izbor motora, jer su imali toliko toga preko 200KS 🙂 da su mogli da biraju.

  3. Slažem se, postoje i motori sa manje kubika i isto konja, ili isto kubika a više konja i u oba slučaja bi omjer snage na masu bio bolji nego s ovime.

  4. Recimo 2.0TFSI sa DSG menjačem bi bila prava mera.

  5. Tako nešta, da 🙂

  6. hehehe međutim to bi podiglo cenu, a verovatno i masu. No bilo kako bilo verujem da bi bio brži. Ono što je možda nepoznanica, tj. da li bi u tom slučaju bio manje stabilan sa toliko snage. Šta znam moguće je da je to jedan od razloga zašto su se odlučili na ovakav izbor motora i menjača. Ipak je ovo samo tri točka. 🙂

  7. Neki od atmo motora od 200ks koji se lepo vrti K20A, 2zz, FA20 ili slično bi bili idealni samo je pitanje da li bi prva dva mogla da ispune eko norme

Leave a Reply