NASLOVNA / KONCEPTI / Peugeot Quartz SUV koncept od 500KS

Peugeot Quartz SUV koncept od 500KS

Peugeot će predstaviti Quartz hibridni koncept sledeći mesec na sajmu automobila u Parizu. Ovaj francuski proizvođač zamislio je ovo SUV vozilo kao vozilo budućnosti, sa dramatično stilizovanim enterijerom i eksterijerom.

Peugeot-Quartz

Pomenuti koncept „nosiće“ 23“ točkove, biće dugačak 4.5 metara i širok nešto više od 2 metra, dok će kao materijali biti korišćeni kompoziti i materijali male mase, kako bi celo vozilo bilo što lakše. Na vratima neće biti brava, i otvaraće se uz pomoć ključa na dugme, dok će prednja svetla biti u potpunosti izrađena u novoj LED tehnologiji.

Peugeot-Quartz-2

Ovaj futuristički SUV raspolaganje sa neverovatnih 500KS u hibridnoj varijanti, tj. jedan deo snage isporučivaće 1.6 benzinski turbo motor koji isporučuje neverovatnih 270KS, zatim za prednje točkove dodatno je zadužen električni motor od 115KS, dok je na zadnjim točkovima isporučeno dodatnih 115KS opet kroz dodatni elektro motor.

Peugeot Quartz koncept biće prikazan 4tog Oktobra prvih dana Pariskog sajma automobila, te ako vas put nanese tamo, u tom slučaju možete da vidite ovaj koncept i uživo.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Jedan komentar

  1. Šta bi dao da koncepti budu 50% takvi kakvi jesu i u serijskoj proizvodnji (ako je bude). Treba se već jednom prelomit i krenut sa inovativnim dizajnom kao što je npr napravio BMW sa svojim i8.