16/08/2018 12:21:56 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Peugeot 308 u 2018. sa novim motorom i menjačem

Peugeot 308 u 2018. sa novim motorom i menjačem

Peugeot-308-1

Objavljene su prve fotografije restilizovane 308-ice, a Peugeot je objavio i informacije o promenama i unapređenjima koja su izvršena na modelu koji stiže.

Što se tiče spoljašnjosti, došlo je do manjih stilskih promena. Na prednjem delu vozila najzapaženije promene su preoblikovana maska hladnjaka I branik, dok su tačkasta dnevna LED svetla zamenjena modernijim LED trakama. Branik sada ima veće otvore za vazduh, a drugačija su i prednja svetla za maglu.

Po informacijama koje stižu iz Peugeota, iako nema slike zadnjeg dela automobila, stop svetla su takođe blago restilizovana.

Peugeot-308-2

Najvažnije promene na novom modelu za 2018. tiču se motora i prenosnih sistema. Najsnažnija dizel verzija 308 GT, sa motorom od 180KS, sada je standardno opremljena novim osmobrzinskim automatskim menjačem, za razliku od aktuelnog modela koji je koristio šestostepeni automatik.

Peugeot-308-3

Uz to, Peugeot 308 za 2018. je prvi model ovog francuskog proizvođača koji je dobio novorazvijeni četvorocilindarski dizel motor od 130 ks sa nižom emisijom štetnih gasova.

Unapređen je i PureTech 130 S&S benzinac kod koga su smanjene potrošnja i emisije štetnih gasova, a motor povezan sa novim, šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

audi s5 na struju

Morate pogledati: AUDI S5 na struju

Kada je izašao iz fabrike, Audijev S5 je bio sve samo ne dosadan. Danas je …

Leave a Reply