NASLOVNA / KONCEPTI / Opel Astra OPC sa 5 vrata

Opel Astra OPC sa 5 vrata

opel astra opc

Opel je nakon hatchbacka sa 5 vrata ponudu novog Astra automobila proširio karavanskim Sports Tourerom, a u septembru 2016. godine i opcionim OPC Line sportskim paketom. Tu međutim nije kraj širenja game ovog modela C segmenta.

Među novim verzijama koje u Opelu pripremaju je naime i punokrvna OPC varijanta koja se očekuje u septembru ove godine, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Budući da nova Astra nije dostupna u trovratnoj verziji, nova OPC varijanta će biti u formi hatchbacka sa 5 vrata, a njen mogući izgled je prikazan na ovom nezvaničnom renderu.

Kako stvari sada stoje, nova Astra OPC će imati 1,6 litarski benzinski turbo motor sa 4 cilindra i oko 300KS, kao odgovor na Volkswagenov Golf R. Ipak, nova Astra OPC neće imati pogon na sva četiri točka.

U svakom slučajmu, možemo očekivati i modifikovano oslanjanje, Brembo kočnice, sportski izduvni sistem, nove alu točkove, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima.

Treba imati na umu i da je nova Astra za 120 do 200 kg lakša od prethodne generacije, pa se očekuje i bolje ubrzanje do 100 km/h.

Izvor: Auto.blog.rs

Render: Automedia / Motor1.com

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply