NASLOVNA / KONCEPTI / Opel Astra K spremna do 2016te

Opel Astra K spremna do 2016te

Opel Astra K svoju premijeru doživeće sledeće godine najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi.

Kada je reč o dizajnu novitet ne bi trebalo da se previše odmakne od sadašnjeg modela, ali očekuje se veliki uticaj koncept modela Monza. Konstrukcijske novosti i veća upotreba lakših materijala bi trebalo da dovedu do smanjenja mase novog automobila i to bar za stotinjak kilograma.

opel-astra-k

Očekuje se i manji rast dimenzija vozila što bi prvenstveno trebalo da se odrazi na povećanje ponude prostora unutar putničke kabine.

opel-astra-k-2

Najveću novost bi svakako trebalo da čini moderna turbo motorizacija manje zapremine, odnosno vrh ponude će činiti 1,6 litarski 4-cilindrični turbo pogonski agregati, od kojih će najsnažniji biti onaj u OPC varijanti za koji se veruje da će razvijati snagu od 209 kW, odnosno 284KS. Među najpopularnijima će svakako biti dizelaš 1.6 CDTI snage 81 i 100 kW, odnosno 110 i 136KS, a svakako treba pomenuti i 1.6 SIDI Turbo snage 147 kW, odnosno 200KS, dok bi ulazni model mogao da pokreće 3-cilindrični turbo snage 115KS.

Dobar deo pomenutih motora će biti standardno uparen sa novo razvijenim 6-stepenim ručnim menjačem, a u ponudi će se naći i automatski menjač.

Nakon standardnog hatchbacka kupcima će, zavisno od tržišta, biti ponuđene karavanska, coupe i limuzinska verzija, a proizvodnja će biti u potpunosti poverena pogonima van Nemačke, konkretnije onima u Ellesmere Portu, u Velikoj Britaniji i Gliwicama, u Poljskoj.

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply