NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Mercedes CLS za 2018. godinu

Novi Mercedes CLS za 2018. godinu

Novi-Mercedes-CLS-1

Mercedesov šef za dizajn Gordon Wagener predstavio je planove za novi elegantni 2018 Mercedes CLS, pre zvaničnog predstavljanja koje je zakazano za mart 2018. Sledeća edicija CLS-a (koji je imao prvu premijeru još 2004. godine) biće oficijelno prikazana u martu na sajmu automobila u Ženevi. Baziaće se na E klasi koja je skoro predstavljena i imaće isti motor i transmisiju.

Wagener je na skorašnjem sajmu automobila u Nju Jorku rekao: “CLS je za Džejmsa Bonda, a GT Concept (koji će biti drugi model iz iste serije) je za Džejsona Borna.” Ova izjava pokazuje kakav se pristup ima prema jednom, a kakav prema drugom modelu.

“GT Concept je više trkački autimobil, dok je CLS više automobil sa stilom, dizajnerski auto.”

Wagener je obećao da će CLS i dalje imati mesta za odrasle osobe pozadi, a stavili su mu i nove, veće točkove koji će biti dublje u karoseriji. Prozori sa strane prate u potpunosti skice dizajnera, tanki su i elegantni.

Novi-Mercedes-CLS-2

Što se tiče motora, treba pomenuti CLS 43 sa benzincem od 367KS, hibridni CLS 53 (367KS + elektromotor sa 122KS) i CLS 63 4Matic sa 612KS.
Tu će biti i novi šestocilindrični 3,0 litarski dizelaš sa 286KS u verziji CLS 350d i sa 340KS u varijanti 400d, kao i benzinac sa 435 konja.
Za AMG GT još uvek nema preciznih informacija, a očekuje se tek 2019. godine.

Na najnovijim fotografijama novi CLS-a jasno se vide nova, tanja svetla, drugačiji prednji gril, kao i da je prednji deo ravniji. Zadnja svetla se takođe razlikuju – za razliku od prethodnog modela gde su bila kruškastog oblika, sada su horizontalna, slična onima koje vidimo na S-Class coupe.

Nakon zvanične premijere na Sajmu automobila u Ženevi, očekuje se da se u prodajnim salonima novi CLS nađe na leto. Cene će se verovatno kretati oko 60.000 evra.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply