NASLOVNA / KONCEPTI / Novi BMW X4 za 2018. godinu

Novi BMW X4 za 2018. godinu

BMW-X4-2018-1

Podsećanja radi, aktuelna generacija BMW-ovog Sports Activity Coupe modela X4 se pojavila na sajmu u Njujorku 2014. godine, ali bavarski proizvođač već najavljuje novu generaciju.

Kako pišu nemački mediji, prodaja novog X4 treba da počne na leto 2018. godine.

U pogledu dizajna najverovatnije ne treba očekivati ništa revolucionarno, dok će platforma biti CLAR, kao i kod novog BMW-a X3.

S druge strane, treba očekivati najmodernije sisteme asistencije vozaču, sisteme konekcije, head-up displej, aktivni tempomat, kao i M Sport paket (M aero body kit, M alu točkovi, sportsko oslanjanje, sportski izduvni sistem i kočnice, M sedišta i volan…).

Takođe, novi X4 treba da bude i nešto lakši i ekonomičniji od sadašnjeg modela, uz prostraniji i funkcionalniji enterijer.

U paleti motora će se najverovatnije naći motori poznati iz novog X3, što između ostalog podrazumeva benzince sa 184KS, 252KS i 360KS (verzija X4 M40i), kao i dizelaše sa 190KS i 265KS.

Ostaje da se vidi da li će biti plug-in hibridne verzije, dok bi budući X4 M pod haubom mogao da ima šestocilindraš sa više od 400 konja.

U gami će se naći verzije sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka, ali više detalja tek sledi.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li je ralno da Michael Schumacher ovako izgleda sa 50 godina?

Mihael Šumaher je pre nešto više od pet godina – 29. decembra 2013. doživeo stravičnu …

Leave a Reply