NASLOVNA / KONCEPTI / Nova Dacia Sandero za 2018.

Nova Dacia Sandero za 2018.

Dacia-Sandero-2018-1

U Daciji su prošle jeseni prikazali osvežene verzije modela Sandero / Sandero Stepway i Logan / Logan MCV (“Phase 2”), pri čemu je rumunska marka lansirala i svoj prvi “automatizovani ručni menjač” pod nazivom Easy-R. Takođe, Sandero i Logan su tada dobili i novi motor (1,0 litarski trocilindrični SCe benzinac sa 75KS).

Treba podsetiti da su Sandero / Sandero Stepway i Logan aktuelne generacije predstavljeni 2012. godine na sajmu u Parizu, a početkom 2013. im se pridružio i karavanski Logan MCV.

U međuvremenu, u pripremi je i potpuno nova generacija Sandera koja se navodno može očekivati negde u drugoj polovini 2018.

Kako stvari sada stoje, novi Sandero će se najverovatnije bazirati na modifikovanoj platformi sadašnjeg modela, ali će dobiti potpuno drugačiji i moderniji eksterijer, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom.

Dacia-Sandero-2018-2

Automobil će biti nešto veći nego sadašnji, a ponovo će se nuditi i Sandero Stepway koji će i dalje odlikovati nešto robusniji izgled (modifikovani branici, pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači…) i povišeni klirens.

Jedan od noviteta u ponudi motora bi mogao da bude Reanultov 1.6 dCi dizelaš, kao zamena za sadašnji 1.5 dCi, ali to još nije potvrđeno.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply