NASLOVNA / KONCEPTI / Napokon: Audi PB 18 E-Tron ide u proizvodnju

Napokon: Audi PB 18 E-Tron ide u proizvodnju

audi pb  e tron

Audi je u avgustu prošle godine na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance u SAD-u prikazao koncept pod nazivom PB 18 E-Tron, pri čemu je PB tu za Pebble Beach, broj 18 za godinu promocije, a E-Tron potvrđuje da se radi o električnom automobilu.

Reakcija javnosti je očigledno bila pozitivna pa je sada novi Audijev šef Bram Schot za medije potrvdio da je PB 18 E-Tron dobio zeleno svetlo za proizvodnju. Ipak, u planu je da se napravi ograničena serija od samo 50 primeraka. Ostaje da se vidi po kojoj ceni.

audi pb  e tron

Kako bilo, ovde se radi o električnom sportskom vozilu u shooting brake formi (sa prtljažnikom zapremine 470 litara i centralnom pozicijom vozačevog sedišta), dužine 453 cm, širine 200 cm, visine 115 cm i međuosovinskog rastojanja od 270 cm.

U paketu su i prednja svetla sa Audijevom Matrix tehnologijom, OLED instrument tabla, točkovi od 22 inča i pogon na sva četiri točka.

audi pb  e tron

Audi je za PB 18 E-Tron predvideo tri elektromotora (dva pozadi i jedan napred) ukupne snage 500 kW/680KS (u Boost modu 570 kW/775KS) i 850 Nm obrtnog momenta, pa ovaj 1550 kg teški automobil do 100 km/h ubrzava za malo više od dve sekunde.

audi pb  e tron

Fabrika navodi da PB 18 E-Tron sa jednim punjenjem baterija od 95 kWh može da pređe oko 500 km (po WLTP normama), kao i da se baterije na brzom punjaču napune za samo 15 minuta.

Izvor – Autoblog.rs

PROČITAJ I OVO!

Toyota Gazoo Racing najavljuje novi koncept

Toyota Gazoo Racing najavljuje da će predstaviti novi koncept automobil tokom trke 24 sata Le …

Leave a Reply