NASLOVNA / KONCEPTI / Najava za novi Audi A9

Najava za novi Audi A9

Bliski izbori britanskih medija rekli su da je Audi kratkim saopštenjem najavio da će 18. novembra promovisati novi koncept koji predstavlja najavu za budući Audi A9.

audi a9 43

U međuvremenu su objavljeni teaser slika i kraći najavni video, a danas su pred nama i zvanične skice, kao i ime ove studije – Audi Prologue concept. Za sada i nema mnogo detalja, sem činjenice da se radi o kupeu dužine 510 cm koji najavljuje kako bi trebalo da izgleda kupe varijanta budućeg A9 modela.

audi a9 433

Po ranije objavljenim (nezvaničnim) informacijama, ovaj koncept je napravljen na MLB Evo platformi (kao i buduća generacija Audija A8).Ono što privlači pažnju je činjenica da će novi Audijev koncept najaviti i novi dizajnerski rečnik ove nemačke kompanije, a imaće i novu intepretaciju digitalne instrument table, nedavno predstavljene u novom TT-u.

Koncept je inače dizajniran u Audijevom stajling centru u Ingolstadtu, pod rukovodstvom šefa dizajnera Marca Lichtea koji je na tu poziciju došao u februaru.

Što se serijskog A9 tiče, taj model se u prodaji očekuje tokom 2017. godine, sa redizajniranim single-frame grilom, aluminijumskom karoserijom i laserskim prednjim svetlima.

Od benzinskih motora se očekuju novi twin-turbo 3.0L V6 i revidirana verzija postojećeg twin-turbo 4.0L V8 agregata, kao i sportski S9 model koji bi trebalo da pokreće twin-turbo V8 sa oko 600 konja.

Što se tiče dizelaša, nezvanično se pominju 3.0L V6 i novi 4.0L V8, a u ponudi će se naći i dve plug-in hibridne e-tron varijante. Tačnije, u pitanju su A9 e-tron sa benzinsko-električnom i A9 e-tron sa dizel-električnom kombinacijom. Emisija CO2 će kod hibrida iznositi manje od 80 grama po km, a hibridni A9 će moći da se kreće i samo na elektropogon (kada će moći da pređe do 50 km).

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply