NASLOVNA / KONCEPTI / Moguć izgled: FIAT 500X Abarth

Moguć izgled: FIAT 500X Abarth

Prema rečima potpredsednika FIAT-a za dizajn, 500X je savršen kandidat za novi Abarth model. Pomenuti gospodin je rekao:

“FIAT 500X ima dobru konstrukciju, odlične vozne osobine i upravljivost. Vozačka pozicija je savršeno odmerena. Sve u svemu, smatram da bi 500X Abarth bio odličan automobil”, izjavio je Roberto Giolito koji je u rukovodećoj strukturi italijanskog proizvođača zadužen za dizajn.

fiat-500

Giolito nije zvanično potvrdio da postoje planovi za proizvodnju Abartha 500X, ali je za magazin CarAdvice rekao da će, ako do realizacije dođe, buduća sportska varijanta krosovera imati stilske elemente po kojima su Abarth modeli prepoznatljivi.

fiat-500-2

Kako bi mogao da izgleda FIAT 500X Abarth, pokazuju nazvanični renderi za koje je zaslužan X-Tomi Design, a koje vam prenosimo na našem sajtu. O izboru pogonskog agregata nije bilo reči, ali postoji više kandidata za motor koji će se naći u Abarthu 500X. Među njima je i 2.4 litarski Tigershark sa 184 ks kojim je opremljen najsnažniji produkcijski FIAT 500X.

fiat-500-3

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply