NASLOVNA / KONCEPTI / Moguć izgled Audi TT Roadster-a

Moguć izgled Audi TT Roadster-a

116402-audi tt r

Nova, treća generacija Audija TT je u formi coupea premijeru imala na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, dok će se na sajmu u Parizu početkom oktobra pojaviti i njegova Roadster varijanta.

 

Novi TT je napravljen na Volkswagenovoj MQB platformi, ima širi trag točkova i bolji raspored mase u odnosu na raniji model, kao i prtljažnik nešto veće zapremine.

 

Što se dimenzija tiče, novi TT Roadster će biti dugačak 418 cm, širok 183 cm, a međuosovinsko rastojanje će iznositi 2505 mm (za 37 mm duže nego kod prethodnika).

 

Najavljuju se i smanjenje težine, unapređene vozne karakteristike, povećana bezbednost, bogatija oprema i manja potrošnja goriva, a postojaće verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.

 

Što se motora tiče, na početku će TT Roadster biti dostupan sa tri četvorocilindraša sa rasponom snage od 184KS do 310KS.

 

Taj najslabiji je 2.0 TDI dizelaš sa 184KS i 380 Nm, sledi 2.0 TSI benzinac u verzijama sa 230KS i 370 Nm, kao i sa 310KS i 380 Nm.

 

Unutrašnjost se opisuje kao puristička, sportska i okrenuta ka vozaču, a ima “virtuelni kokpit” koji kombinuje instrument tablu i infotainment displej u jednu jedinicu. 12.3-inčni TFT displej ima dva različita moda – klasičan izgled i infotainment izgled, čime se eliminiše potreba za sekundarnim infotainment ekranom

 

Novi TT između ostalog ima i sistem koji vozača upozorava da je napustio svoju traku bez uključivanja pokazivača pravca, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, Parking assist sistem, Audi drive select sistem i bezbednosni sistem Pre Sense Basic, a opciono moći da se dobije i sa Matrix LED svetlima.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply