NASLOVNA / KONCEPTI / Mini Electric Concept

Mini Electric Concept

Mini-Electric-Concept-1

Mini E je automobil koji je voljen od strane vernih fanova, iako su ga električni pogon i ogromna baterija pretvorili u dvosed. Sada se, pak, Mini vraća sa potpuno električnim konceptom koji nosi naziv Mini Electric Concept (ne preterano inventivan naziv, ali su u Mini-ju uvek imali problema sa nazivima za električne modele).

Mini-Electric-Concept-2

Koncept prikazuje novi električni automobil koji će biti prikazan 2019. godine. Odmah se primećuje futuristička interpretacija Mini-jevog tradicionalnog dizajna, ali sa zatvorenim prednjim grilom, specijalnim LED svetlima, restilizovanim prednjim blatobranima, novim prednjim i zadnjim branicima. Automobil je ofarban u Reflection Silver boju sa liquid matte metal finišem, i, kao i na Mini E modelu, tu su žuti detalji na eksterijeru. Ovog puta ih možemo videti na prednjem trimu, retrovizorima, točkovima i donjoj sekciji automobila.

Pored žutih elemenata, tu je još jedna veza sa prošlošću – alu točkovi sa četiri prečke podsećaju na one koji se ugrađuju u Mini John Cooper Works GP, ali nisu isti, jer su prečke namerno postavljene asimetrično.

Mini-Electric-Concept-3

Za razliku od Mini E, Mini Electric Concept je četvorosed, i to se neće menjati kada automobil uđe u serijsku proizvodnju. Inače će model za serijsku proizvodnju više ličiti na svoje rođake sa konvencionalnim pogonom, tako da se ne treba čuditi ako modifikovani prednji blatobrani izostanu, iako će naravno većinu elemenata zadržati. Pogon će biti onaj koji ima i3, tako da se očekuje autonomija od nekih 150 milja, sa električnim motorom koji ima najmanje 150 KS.

PROČITAJ I OVO!

Da li bi ovako mogao da izgleda Fiat 500 Coupe?

Pomalo razočarani zbog neuspeha oko eventualnog spajanja sa Renaultom, FCA odnosno Fiat okreće se drugim …

Leave a Reply